Vorming Alcoholverslaving als huisarts aanpakken

Datum en tijd: 
vrijdag, 15 november, 2019 - 12:00 tot 14:00

Gastspreker: Dr. Patrick Vloemans (Huisarts en lid van de Verslavingskoepel Kempen)

Vrijdag 15 november 2019 van 12u tot 14u, met broodjeslunch

Locatie: CAW de Kempen, Hofwkartier 23 te Herentals

Inschrijving 30€
Minimum 12 deelnemers

Dat alcoholmisbruik reeds lang een groot probleem is in de maatschappij hoeft geen betoog. Als je weet dat er in de wereld ongeveer 3 miljoen overlijdens per jaar zijn door alcoholmisbruik, is het (na hartziekten en kanker) een belangrijke doodsoorzaak. Door de beperkte aandacht voor alcoholproblemen in de opleiding tot huisarts, was het begeleiden van mensen met een alcoholprobleem soms erg frustrerend. Toch geeft het een flinke voldoening als je patiënten vooruitgang ziet boeken.

Hoe kan je als huisarts samen met de patiënt en zijn familie een herstelprogramma begeleiden en welke tools kan je hiervoor gebruiken? Hoe kan je de ‘tussenschotten’ tussen de verschillende betrokken hulpverleningsinstanties wegwerken en kunnen we tot een betere samenwerking komen? Een belangrijke tool hierin is het ‘Helikopterbeeld’ dat als verbinding tussen de hulpverleners kan meegegeven worden.

Deze vorming zal dieper ingaan op het gebruik van deze tool. Daarnaast komen er tips over gesprekstechnieken aangaande verwachtingspatronen van patiënten aan bod. Deze vormen een rode draad in de begeleiding.

Meer info in bijgevoegde folder. Inschrijven voor 4 november 2019 via info@cggkempen.be 
Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een factuur. Accreditering werd aangevraagd.

Bijlage: